A Xiaomi neve hallatán a legtöbb hazai vásárló az okostelefonokra gondol, azonban a kínai gyártó hatalmas termékkínálattal bír az okos otthon eszközök és háztartási készülékek piacán is. Számos Xiaomi okosóra típus is megtalálható a kínálatukban, melyek közül több hazánkban is kapható. A xiaomishop.hu aktuális kínálatát vettük szemügyre, amelyek az Amazfit almárka alatt futó darabokból áll.

Mi az az okosóra?

A többi okos eszközhöz hasonlóan az okosóra is rendelkezik bizonyos extra funkciókkal. Ezek általában az okostelefonhoz való kapcsolódást jelentik, például az üzenetek megtekintését, hívások fogadását, de a karórák esetében lehetnek például olyan egészségügyi funkciók is, mint a keringési rendszer adatainak figyelése. Sőt, probléma esetén akár jelzést is küldhetnek más felhasználó készülékeire is. 

A legtöbb okosóra esetében kiválaszthatjuk, hogy milyen számlap jelenjen meg a kijelzőjén. 

Az okosórák (okos karórák) és az aktivitásmérők rokon eszközök. Előbbiek azonban általában több funkciót adnak és esztétikai funkciót is betöltenek, utóbbiak pedig inkább egyszerűbb megjelenésűek, funkcióik pedig egészségügyi célúak és az aktív, sportos életmódhoz kapcsolódnak.

A témával kapcsolatos cikket itt találod.

Mi az az Amazfit?

A Xiaomi márkanévvel forgalomba kerülő eszközöknek csupán egy része a kínai cég saját terméke. A készülékek jelentős része gyártóktól jön, melyek aztán bekerülnek a Xiaomi termékkínálatába, gyakran valamilyen almárka alá. Az okos eszközök a Mi Home platformmal kompatibilisek.

Az Amazfit is egy ilyen almárka a Xiaomi keretein belül. Ezeket a készülékeket a “wearable technology”, azaz “viselhető technológiai” eszközöket fejlesztő és gyártó Huami cég készíti. A Xiaomi okosóra típusai mellett a Huami nevéhez kötődnek a kínai márka aktivitásmérői is, melynek népszerű képviselői a Mi Band változatok is.

A Xiaomi okosóra kínálat darabjai

Amazfit Bip

Az Amazfit Bip a sportos életmódot folytató vásárlóknak készült. A beépített GPS-nek köszönhetően ellenőrizheted mozgás közben a sebességedet, a különböző szenzorok pedig az edzéssel kapcsolatos adatokat rögzítenek, például a pulzusszámot. Számos különböző üzemmódja van annak megfelelően, hogy milyen mozgástípust végzel (például futópadon vagy úton futsz e). 

Csepp- és porálló kialakítású, akkumulátora pedig a GPS használata mellett akár 22 órányi működési időt biztosíthat. A teljes készenléti idő akár 45 nap is lehet egy akkumulátor-töltéssel. Természetesen a telefonodról jövő értesítéseket is megnézheted rajta. Menüje angol nyelvű. Bluetoothon keresztül kapcsolódhat más eszközökhöz.

A Mi Fit 3.0 appal együtt pedig komplex képet kaphatsz az edzéseidről, életmódodról.

Ára 25 990 forint két év garanciával. Jelen pillanatban fekete, zöld vagy szürke színben kapható.

Xiaomi okosóra Amazfit Bip

Amazfit Verge

Az Amazfit Verge szintén egy aktivitás központú Xiaomi okosóra. A GPS-szel és különböző szenzorokkal részletes képet mutat az edzésekről, ráadásul a Biphez hasonlóan számos sportmódot tartalmaz. Apropó kép: 360×360 pixel felbontású, jó minőségű és gazdaságos AMOLED kijelzőt tartalmaz, amelyet Gorilla Glass véd.

A Bipnél viszont jóval komplexebb ez a készülék: az Android alapú Amazfit OS-t használja, mely Android és iOS alapú okostelefonokkal, tabletekkel is használható. Menüje angol. Funkcióit 512 megabájt memória és egy kétmagos processzor szolgálja ki. A megszokott funkciókon túl telefonhívások fogadására és indítására is alkalmas, ha bluetoothon kapcsolódsz Androidos okostelefonodhoz.

A bluetooth mellett wifi kapcsolatra is képes.

Ára 39 990 forint két év garanciával, most holdfény fehér színben kapható.

Amazfit Verge

Amazfit GTR

A GTR elegáns megjelenése miatt nem csak sport vagy hétköznapok közben, hanem a különleges alkalmakkor is ideális választás. Szintén AMOLED kijelzővel és Gorilla Glass védelemmel rendelkezik. A GPS, a beépített szenzorok és sport üzemmódok itt is jelen vannak, ahogy az értesítések is. Önállóan nem tud hívásokat kezelni, de ezekről szintén meg tud jeleníteni értesítéseket.

50 méterig vízálló, bluetoothon keresztül képes kapcsolódni az okostelefonhoz.

Rozsdamentes acél / ezüst változata 49 990 forint két év garanciával, az alumínium ötvözet / fekete variáns ára 54 990 forint.

Xiaomi okosóra Amazfit GTR

Amazfit GTS

A GTS a Biphez hasonló funkciókat biztosít. Alumínium ötvözetből készül, 50 méterig vízálló.

Fekete változata két év garanciával 49 990 forint.

Amazfit GTS

Amazfit T-Rex

A T-Rex egy igazi túlélő, melynek elsődleges célja az, hogy elviselje a rendkívül zord körülményeket. Kialakítása strapabíró, jól bírja a hőmérséklet-ingadozást, a pornak és a párának is. 50 méterig vízálló, üzemideje akár 20 nap is lehet. Szintén AMOLED kijelzővel és bluetooth kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik.

Fekete változata két év garanciával 54 990 forint.

Amazfit T-Rex

Amazfit Nexo 4G

Az Amazfit készülékeknél megszokott sport- és aktivitásmérő/elemző-funkciókat a Nexo 4G esetében önálló telefon képességek is kiegészítik az eSim/4G opcióknak köszönhetően. (Már ha a szolgáltatód támogatja az előbbit.) Saját mikrofonja és hangszórója is van.

Elegáns, strapabíró és okos, ráadásul különleges kijelzője kiváló megjelenítést tesz lehetővé. Csepp- és porálló kialakítású. Körülbelül 1 gigabájtnyi szabad tárhellyel rendelkezik.

Fekete változatának ára 64 990 forint a szokásos két év garanciával.

Xiaomi okosóra Amazfit Nexo 4G

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét