A Xiaomi okos otthon koncepcióját már említettük egy korábbi cikkünkben, most pedig egy picit mélyebben foglalkozunk a témával.

Xiaomi okos otthon koncepciója

A gyártó célja az, hogy létrehozzon egy teljes háztartási eszközökből, szenzorokból és mindenféle kapcsolódó készülékből álló központosított smart home-ot, amelynek kényelmét a könnyű kezelhetőség és elérhető ár miatt bárki élvezheti. A meglehetősen fiatal, ám már most hatalmas vállalat számos különböző gyártóval szövetkezve széles termékkínálattal szolgál, amely szinte minden igényt kielégít. A Xiaomi Shop honlapján található termékekhez ide kattints!

A Xiaomi eszközök lelkét a Mi Home alkalmazás jelenti, amely segítségével okostelefonod segítségével kapcsolódhatsz eszközeidhez és adminisztrálhatod a kompatibilis eszközökből álló hálózatot. Az egyszerű időzítéses beállításokon túl különböző eseményekhez is köthetsz funkciókat, például ha kinyitsz egy ajtót, kapcsoljon be a világítás, vagy ha lecsökken a páratartalom, lépjen működésbe a párásító. Sok Xiaomi okos eszköz önálló egységként is képes működni, tehát közvetlenül az alkalmazáson keresztül is használható, viszont a kiegészítő funkciókat megvalósító termékekhez kellhet például egy gateway.

Smart Home eszközök a gyártótól

Mi Smart Home Gateway 2

A Smart Home Gateway 2 lényegében egy hub, amelynek az a célja, hogy “hálózatba fogja” a wifin és Zigbee-n keresztül összekapcsoló kompatibilis eszközöket, főként a kapcsolókat és a szenzorokat. Az apró, 30 grammos kis eszköz közvetlenül a 220-as aljzatba dugható és a Mi Home alkalmazáson keresztül vezérelhető. Beépített LED-jeinek köszönhetően hanguatvilágításként is használható.

A kezedben az erő: a Magic Cube vezérlőkocka

A Magic Cube kontroller beépített gyorsulásmérővel és giroszkóppal rendelkezik, így a felhasználó a kocka mozgatásával irányíthatja készülékeit. Gateway szükséges hozzá.

Smart Home Kit

A Xiaomi Smart Home Kit egy apró kis belépőcsomag az okos otthonok világába. A következőket tartalmazza:

  • egy gatewayt (wifin és Zigbee keresztül csatlakozhatnak rá az eszközök),
  • egy gombelemmel működő vezetéknélküli mozgásérzékelőt,
  • egy Zigbee-vel működő, multifunkciós vezetéknélküli gomb

Mijia Roborock 2 robotporszívó

Ez egy aprócska, könnyű kis eszköz, amely szenzorainak köszönhetően képes feltérképezni, majd ütemezés, illetve beállított események alapján feltakarítani lakását. Felmosó funkcióval is rendelkezik. Teljes cikkünket itt olvashatja róla!

További említésre méltó eszközök

  • okosfogkefe,
  • Yeelight okos világítás,
  • Air Purifier párásító,
  • okoskonnektor és -elosztó,
  • mozgásérzékelő,
  • okoskarkötő,
  • …ó, és persze telefonok.

Információk

További tudnivalókhoz nézzen körül a Logout fórumán, vagy tekintse meg ezt a videót:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét