A Xiaomi a telefonok mellett rengeteg okos eszközzel is jelen van a magyar piacon. Ebben a cikkben egy kisebb válogatást találhatsz a népszerűbb termékekből.

A Xiaomi okos otthon eszközeit a Mi Home nevű okostelefonos alkalmazás köti össze. Az appon keresztül állíthatók be és vezérelhetők a cég neve alatt futó készülékek.

Így a felhasználó egy átlátható, központosított felületről tájékozódhat az okos otthon működéséről, vagy avatkozhat be abba. Ez az app Android és Apple platformokon keresztül is elérhető, azonban magyarítása gyakran nem hivatalos formában érkezik a hazai vásárlók számára.

Xiaomi robotporszívók

A Xiaomi robotporszívói megjelenésük óta világszerte népszerűek a vásárlók körében. A szennyeződések eltávolításának hatékonyságát és a takarítandó területek lefedését vizsgáló tesztekben rendre jól szerepelnek a készülékek, egyik legfőbb előnyük azonban kiváló ár/érték arányukban rejlik.

A Xiaomi ugyan későn lépett a Mi okosporszívóval a piacra, így viszont a Roborock által tervezett és gyártott készülékeik így rengeteg gyermekbetegségtől megkímélték a vásárlókat.

A xiaomishop.hu-n a következő készülékek kaphatók jelen pillanatban:

  • Mi Robot Vacuum Mop
  • Mi Robot Vacuum Mop Pro
  • Roborock S5 Max
  • Roborock S6
  • Roborock S6 Pure

A robotporszívók ára itt 94 990 forint és 199 990 forint közé esik, mely ugyan drágának hangzik, azonban még az olcsóbb készülékek is rengeteget segíthetnek a lakás napról napra való tisztántartásában. A felsorolt típusok mind rendelkeznek egyszerű porszívó funkcióval és felmosó opcióval is, a fő különbséget a takarítók moduljaik kialakításában, működési idejükben és okos funkcióikban találjuk.

A legnagyobb különbség ez utóbbi téren jelentkezik, hiszen az “okosabb” készülékek az okostelefonos appon keresztül elérhető térképpel bővebb vezérlési lehetőséget adnak a felhasználónak, mint egyszerűbb társaik.

Részletesebb cikkünket itt találod a kínálat kapcsán.

Xiaomi TV-k és kiegészítők

A kínai gyártótól okostévék és tévé okosító eszközök is elérhetőek hazánkban. A Mi TV 4 szériából jelenleg az S modell érhető el 4K támogatással 43″ vagy 65″ méretben.

Hosszabb ismertetőnkben azt írtuk, hogy a tévé legnagyobb előnyét a kategóriájában kiváló minőségű hangja jelenti, hátrányt jelent azonban korlátozott szoftveres támogatása. (Nincs Netflix és HBO Go hozzá.)

A “tévéokosító” Mi Box S és a Mi TV Stick azonban nem rendelkezik ezzel a problémával. Az Android rendszerrel szállított készülékek korrekt áron nyújtanak kellő mennyiségű funkciót, a Mi Box S pedig a Mi TV 4 modellekhez hasonlóan 4K felbontást is támogat. A Mi TV Stick 1080p felbontásra képes.

xiaomi mi tv 5 okostévé

Légtisztítók

A légtisztítók célja az, hogy a levegőből kiszűrjék a káros részecskéket és kórokozókat. Ezzel javítják a lakás légminőségét és hatalmas segítséget jelentenek például az allergiaszezonban vagy légúti megbetegedések esetén. Négy készüléket találhatunk a xiaomishop.hu oldalán a kategóriában:

  • MiJia Car Air Purifier Basic Filter autós légtisztító szűrő
  • Mi Air Purifier 2H légtisztító
  • Mi Air Purifier 3H légtisztító (mely a 2H hatékonyabb változata)
  • Mi Air Purifier Pro nagyméretű helyiségekre

Xiaomi okos világítás

A bolt kínálatából gyakorlatilag az összes lakásvilágítással kapcsolatos igényünket lefedhetjük a zseblámpáktól a mennyezeti lámpákig. Érdemes megemlíteni az okos Yeelight LED izzókat, melyek erős konkurenciát jelentenek a Philips Hue termékcsaládjának.

Aktivitás

A Xiaomi az aktív életmódot kedvelő (vagy éppen váltani kívánó) felhasználóknak szánja aktivitásmérőit és okos óráit. A Huami által gyártott Mi Band 4 és 5 egy jó belépőt jelent, a Xiaomi különböző felszereltségű okosórái pedig tovább bővítik a lehetőségek számát úgy, hogy extra eleganciát adnak.

Fürdőszobai eszközök

A Soocas X3U szónikus elektromos fogkefe segítenek a szájhigiénia fenntartásában, Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 okosmérleg pedig segít nyomon követni a súlyadataidat.

Végszó

Neked mi a véleményed a kínai cég termékeiről? Vannak velük kapcsolatban tapasztalataid? Oszd meg velünk a kommentek között!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét