A háztartási víztisztító célja az, hogy egy szűrési folyamat segítségével ihatóvá tegye a csapvizet. Ezeknek az eszközöknek az elsődleges piacai azok az országok és földrajzi területek, ahol infrastruktúrális vagy egyéb okokból a csapvíz nem fogyasztható közvetlenül, mint például Indiában.

Xiaomi Water Purifier

Cikkünk középpontjában a Xiaomi Water Purifier nevű víztisztító készülék áll, amely költséghatékony megoldást biztosít a háztartások számára. A hálózati árammal üzemelő eszközt lényegében a vízvezetékre kell kötni, saját csapjának megnyitásakor pedig plusz szűrőként üzemel. Fontos tudni, hogy a csapból alacsony nyomású vízsugár jön ki, a víz viszonylag lassan áramlik ki belőle.

A víztisztító készülék három fő elemből áll:

  • a saját csaptelepe, amely ki és bekapcsoló funkcióval rendelkezik, illetve ledekkel jelzi a kiáramló víz minőségét,
  • a főmodul, amely négy, könnyen cserélhető szűrőjével a víz tisztításáért felel,
  • a csövek, amelyeken keresztül áramlik a rendszerben a víz. A víztisztító három csövet használ: amin keresztül felveszi a hálózatból a vizet, amin keresztül a szűrő és a csaptelep között áramlik és amelyen keresztül egy különálló tárolóba üríti a nem megtisztított vizet (elég nagy mennyiséget!). Az utolsó tárolót nekünk kell hozzá biztosítanunk.

A készülék tulajdonságai

A víztisztító legfontosabb tulajdonságának a szűrés minősége számít. A Xiaomi leírása szerint a termékük jó munkát végez ezen a téren:

  • a baktériumokat 99,9%-ban,
  • a szerves anyagokat 99,7%-ban,
  • a nehézfémek 99,9%-át,
  • az antibiotikumok 100%-át képes kiszűrni a vízből.

Mindezt egy négy elemből álló szűrőrendszer segítségével tudja végezni. A négy szűrő egyszerű mozdulatokkal helyezhető be a főmodulba, cseréjük pedig pillanatok alatt végrehajtható. Fontos, hogy ezeket a szűrőket bizonyos időközönként kötelező cserélni, mivel elhasználódnak! A rendszer a fordított ozmósis elvén alapul és 0,0001 mikron méretű szennyeződéseket is képes kiszűrni.

A promóciós anyagok szerint a szűrt víz minősége a hétköznapi palackozott ásványvizek szintjét üti meg. Az áramlás mennyisége körülbelül 1 – 1,4 liter percenként. Az is fontos tudnivaló, hogy a víztisztító nem tartalmaz víztároló egységet, mivel azokban elszaporodhatnak a káros baktériumok és egyéb kórokozók.

Az okos otthon része

A modern követelményeknek megfelelően a Xiaomi víztisztító készüléke kis helyet foglal, így könnyen elrejthető. A néhány kilós eszköz 410 mm magas, 205 mm széles és 260 mm hosszú, ürítőcsöve és tápkábele 1,2 méteres.

Az eszköz által előállított víz minősége, a szűrők állapota és a vízfelhasználás statisztikája a Mi Home appon keresztül monitorozható.

Források: [link] [link] [link] [link] [link] [link]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét