Az okos eszközök már tényleg életünk minden részében ott vannak. Besegíthetnek az autóvezetésben, időre vagy távoli parancsszóra megfőzhetik a kávénkat, ráadásul a szépségápolás területén is felbukkantak. Most okos szépségápolási segédeszközökről lesz szó.

Okos tükrök

Az első tükrök a sima vízfelületek jelentették a történelem előtti időben, majd megjelentek az obszidiánból csiszolt első eszközök is. Az ókorban már léteztek csiszolt fémlapból készült tükrök, azonban rövid élettartamuk és gyengébb minőségük ellenére rendkívül drágák voltak, így csak a gazdagok luxusterméke volt. Később rájöttek, hogy a fémlapra szorosan ráhelyezett üvegréteg megakadályozza a fém oxidációját, így a tükröződő felület élettartama látványosan megnő. Évszázadokon keresztül tökéletesítették a technikát, majd 1835-ben Németországban feltalálták a napjainkban használt készítési módot.

A történelem előtti ember a környezetében előforduló tükröződő felületeket használta

Az elmúlt húsz évben az úgynevezett IoT eszközök egyre kisebbek és egyre okosabbak lettek, ráadásul hétköznapi alkalmazásban is felbukkant az augmented reality, így egy kis kreativitással plusz tudással lehetett felruházni minden használati tárgyat – akár a tükröket is. A Forbes cikkében felsorolnak néhány alkalmazást a szépségápolás és ruha/kiegészítő vásárlás kapcsán.

Egyik példaként a ModiFace nevű céget hozzák fel, akiket azóta felvásárolt a L’Oreal. A cég olyan AR technológiákat fejleszt, amelyek segítségével a felhasználók / vásárlók egy virtuális tükörben nézhetik meg, hogy hogy állna nekik például egy frizura, vagy egy smink. Okostelefonra letölthető Android alkalmazásuk az értékeléseket elnézve azért nem a legjobb. A kissé disztopikus nevű Perfect Corp. cég termékei jobb értékeléseket kaptak. 

Az interestingengineering.com cikkében a hagyomás értelemben vett tükrök tuningolt változatairól esik szó. Ezek az AR segítségével nem csak virtuális sminkeket vagy frizurákat varázsolnak a vásárló tükörképére, hanem ruhákat is. A rendszer javítja a felhasználói élményt és csökkenti a ruhapróbák idejét is. A MemoMi egy hatalmas tükröt, egy 70 colos LCD kijelzőt, egy számítógépet és egy 8 másodperces videókat rögzítő HD kamerát tartalmaz és a Neiman Marcus boltjaiban található meg. Az Oak Mirror is hasonló célokat szolgál, bár ez egy klasszikus érintőképernyős rendszerhez hasonló funkciókat is ad (pl. ruhaváltozatok lekérése).

Aki pedig otthonába szeretne egy extra funkciókat kínáló okos tükröt és nem szeretne drága eszközöket vásárolni, az házilag is megépítheti akár egy olcsó Raspberry Pi segítségével is.

Okos epilátor

Szóval a Braun SES 9/990 Silk egy okos epilátor, ami azt jelenti, hogy egy érzékelő segítségével képes jelezni, ha nem megfelelő módon használják az eszközt. (Ezt Sensosmart technológiának nevezik.) Az új technikának köszönhetően a készülék sokkal hatékonyabban távolítja el a szőrszálakat, ráadásul rövidebbeket is el tud tüntetni, mint a korábbi változatok.

Teljesen vízálló, feje dönthető és megfelelő használat mellett fájdalommentes a használata, ráadásul cserélhető fejének köszönhetően több bőrápoló funkciót is képes ellátni. Viszlát gyanta! Néhány funkció:

  • Epilátor.
  • Erős bőrradírozó kefe.
  • Gyengéd bőrradírozó kefe.
  • Arcon használható kefe.
  • Masszázs.

Az Árukereső véleményei csak pozitívak a termékkel kapcsolatban.

Okosfogkefe

Az okosfogkefe plusz funkciókkal segít abban, hogy nyomon tudd követni fogaid és szád állapotát, illetve hogy a lehető legalaposabban tisztítsd meg. Különböző technológiákat segít hozzá az egészséges életmód egyik alapkövetéhez.

okosfogkefe az egészség szolgálatában

Most mi kérdezünk – bőrápoló eszközök

A netes kutatás során számos igen drága bőrápoló “okos” készüléket találtam, melyek hangzatos nevű új technológiákkal reklámozták magukat. A kérdésünk a következő: te milyen okos eszközt használsz a bőrápoláshoz vagy a szépségápolás kapcsán? Oszd meg velünk tapasztalataidat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét