A robotporszívó teszt középpontjában most a Roborock S6 Pure áll. Ez a készülék a Xiaomi Mi Home ökoszisztémája nagyágyújának, a felsőkategóriás S6 okosporszívónak a javított, fejlesztett, frissített változata.

Háttér

A Xiaomi viszonylag későn, a 2010-es évek második felében lépett be a robotporszívók piacára. A jó termékek ellenére sok cég vérzik el amiatt, mert egyszerűen későn érkezik meg egy piacra, a kínai nagyvállalat azonban előnyt kovácsolt ebből és rengeteg hibát elkerült saját eszközeivel. A gyártó/forgalmazó egyik nagy előnyét a központosított jellegű Mi Home app adja, melyen keresztül a platformjukhoz tartozó összes okos készülékük vezérelhető.

roborock s6 pure felülről

A Xiaomi márkaneve alatt futó okosporszívók létrehozását a specifikusan erre a célra létrejött Roborock cégre bízták. Már az első készülékük is népszerű lett, hiszen a friss piaci szereplőkre jellemző súlyos gyermekbetegségek helyett már egy eleve kiforrott, hatékony robotporszívót kaptak a vásárlók egy szimpatikus árcímke mellett. Ez volt a Xiaomi Mi Robot, amely megalapozta a Mi Home platform alá tartozó automatikus tisztító eszközök sikerét.

A Xiaomi később kibővítette a termék portfólióját és az alsótól a prémium kategóriáig lefedte a kínálatot. A középkategóriába tartozó S5 széria igazi bestseller lett, hiszen az alapos takarítás és nedves tisztítás mellett számos kényelmet, illetve hatékonyságot szolgáló okos funkcióval is rendelkezett. Az S6 széria ezeket a lehetőségeket tovább bővítette: a magasabb árkategóriába tartozó készülék már külön-külön szobákat is tudott takarítani, még csendesebb lett, ráadásul hosszú működési idővel és természetesen mop funkcióval is bírt. Fejlettebb algoritmusával jobban tájékozódott, ráadásul ezt még gyorsan is tette, hiszen négymagos processzorral bírt. 

E robotporszívó teszt középpontjában a Roborock S6 Pure áll, mely a korábbi S6 típus továbbfejlesztett változata. A Xiaomira ugyanis jellemző, hogy a bevált típusait is tovább csiszolgatja, melynek eredménye jobb ár/érték arány, vagy akár kedvezőbb árcímke is lehet.

A Xiaomi S6 Pure robotporszívó tulajdonságai

 • 6 különböző tisztítási móddal rendelkezik, melyek közül a “halk” mellett csak 58 dB-nyi zajt csap!
 • külön szőnyeg üzemmóddal is rendelkezik,
 • szívóerő: 2000 Pa, (megbirkózik a vastag szőnyeg + állatszőr kombinációval is!)
 • akkumulátor kapacitása: 5200 mAh,
 • akár 150 percnyi takarításra is képes a nagy akkumulátor kapacitásnak, illetve a hatékonyabbá tett útkereső algoritmusának köszönhetően,
 • főkeféje könnyen kivehető és tisztítható a rárakódott szennyeződések kapcsán,
 • portartály: 480 ml,
 • víztartály: 140 ml,
 • 2 centiméter magas küszöbökkel, szőnyegekkel is megküzd,
 • ha akkumulátora lemerülőben van, automatikusan visszamegy a dokkoló egységére, majd a feltöltést követően ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta,
 • lézeres szenzorral készít pontos térképeket,
 • és természetesen a térkép alapján vezérelhető az appban, hogy hol és hogyan takarítson,
 • a no-go zónákat, azaz a takarítani nem kívánt területeket nem csak fizikai eszközzel lehet kijelölni, hanem egyszerűen megadhatóak a Mi Home applikáción keresztül,
 • oldalkefe az élek takarításához,
 • HEPA szűrője mosható,
 • mosható és eldobható mop is használható hozzá, alapból egy moshatót kap a vásárló a készülékhez,
 • mérete: 35 x 35 x 9,65 cm,
 • súly: 3,2 kg,
 • ár: 194 990 forint,
 • az aktuális kínálatban fehér színben kapható.

Mi található a dobozban?

 • Roborock S6 Pure készülék, mely már előszerelve tartalmazza a keféket és a HEPA szűrőt,
 • dokkoló és hálózati kábel,
 • 1 darab mosható mop (eldobható mopot nem kap a vásárló a csomagban),
 • víztartály,
 • többnyelvű leírás és útmutató.

Roborock S6 Pure robotporszívó teszt

Így tisztít a Roborock S6 Pure

Takarítás terén a Roborock készülékektől elvárható hatékonyságot hozza az S6 Pure. 2000 Pa szívóerejének köszönhetően a legtöbb háztartásban előforduló szennyeződést el tudja távolítani. Portartálya 460 ml kapacitású, mely egy picivel kisebb az alap S6 modellnél, viszont víztartály 40 ml-rel nagyobb az elődjénél, így tovább tud nedves takarítást végezni.

okosporszívó virtuális falak

Egy robotporszívónál azonban nem csak a puszta nyers szívóerő számít, hanem a megfelelő kialakítás. Az S6 Pure főkeféje jól fel tudja szedni a különböző szennyeződéseket, a port, szőrt és egyéb koszt, oldalkeféjével pedig az éleket is szépen fel tudja takarítani. A Xiaomi robotporszívóira jellemző könnyű karbantarthatóság itt is jelen van: a tisztítandó vagy újratöltendő elemek könnyen eltávolíthatóak és visszahelyezhetőek, a kopó alkatrészek cseréje pedig egyszerűen megoldható. 

A nedves tisztításhoz a készülékhez jár egy mosható mop, de mint említettük, eldobható is használható hozzá.

A Roborock S6 Pure okos funkcióiról

A Roborock S6 Pure egyetlen “hátránnyal” bír, mely az okos funkcióknál jelentkezik: az S5 széria utódjának szánt S5 Max készülék egy nagyon hasznos plusz képességgel rendelkezik, mely egyelőre hiányzik ebből a készülékből. Ez nem más, mint a no-mop zónák kijelölése, azaz azon helyeké, ahol szükséges ugyan a takarítás, viszont felmosás nélkül. Ilyenek például a szőnyegek.

s6 pure okosporszívó

Az okos funkciók száma azonban még így is számottevő az S6 Pure esetében. A vásárló természetesen megkapja az alap ütemező és spot-takarító funkciókat, azaz a rendszeres takarítás mellett adott helyre is vezérelheti a készüléket a Mi Home appon keresztül. Virtuális falak is létrehozhatóak az appon belül, így nem kell speciális szalagokkal vesződni.

A készülék képes arra, hogy külön-külön szobákat kezeljen.

roborock okosporszívó

A hatékony tájékozódásért fejlesztett algoritmusok és egy jó teljesítményű processzor felel. A szenzorok így nem csak pontos térképet készítenek, hanem a készülék gyors útvonal meghatározásra is képes. Az algoritmusokkal hatékonyabb tájékozódik, illetve fedi le a takarításra kijelölt területeket.

Végszó

A nagy kapacitású akkumulátor, a hatékony száraz és nedves tisztítás és a fejlett okos funkciók ideális takarító eszközzé teszik a Roborock S6 Pure robotporszívót a nagyobb lakásokba is. Legnagyobb vetélytársa a Xiaomi platformján belüli S5 Max készülék. 

Te melyiket választanád a kettő közül? Hasznosnak tartod a no-mop zónák kijelölésének lehetőségét?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét