Okosotthon megoldások terén a YouTube videók széles skáláját kínálja, szakértőktől, álszakértőktől, lelkes amatőröktől és hardcore IT szakiktól. Azt is elmondhatjuk, hogy a videók tengerében nehéz megtalálni a valóban hasznos információkat. 

De mi segítünk, lehalásztuk a tenger legértékesebb kincseit, olyan előadásokat gyűjtöttünk össze ide neked, amelyekből biztosan inspirálódni fogsz.

Google Home Mini vs. Apple Home Kit, vajon ki lesz a nyertes?

Magyarósi Csaba neve tech vonalon valószínűleg ismerősen cseng. Egy korábbi videójában, az akkor még Magyarországon nem kapható Google Home Minit tesztelte. Az okoseszköz teszt a Google felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen a Siri kontra Google Asszisztens összehasonlításban egyértelműen kerül ki a győztes.

A videóból egyébként viszonylag egyszerűen értelmezhetővé válik hogyan is működik elméletben egy okosotthon (nameg arról is, hogy a gyakorlatban hogyan tud ez megvalósulni)

Xiaomi okosotthon kezdőszett, ami valóban jó a kezdéshez

A Xiaomi Mi Smart Sensor Set egy olyan eszközkészlet, amely segítségével komplett okosotthont építhetsz. A készlet tartalmaz hub-ot szenzorokat, mozgásérzékelőt, nyitásérzékelőt okos kapcsolót amiket a Xiaomi Mi Home alkalmazásán belül össze is tudsz kapcsolni egy rendszerré. A szállított eszközökön felüle pedig továbbiakat is csatlakoztathatsz, például okosporszívót, vagy akár 360 fokos kamerát is.

 A videóban egy rövid összefoglalót látsz a szett felhasználási köréről, képességeiről is.

Egyébként a videóból egyértelműen nem derült ki, de a szett több visszajelzés alapján is problémamentesen működik a Google Asszisztenssel, akár a fenti Google Home kiegészítővel, akár anélkül, a telefonnal vezérelve.

Az okosotthon kicsit mélyebb megértéséhez..

..érdemes megnézni az Okosotthon Meetup felvételét, ahol professzionálisabb megközelítésből ismerkedhetsz meg az okosotthon koncepciójáról. 

Olyan kérdésekre kaphatsz válasz mint hogy: Mitől okos az okosotthon? A mesterséges intelligencia része az okosotthonak?

(A hangminőség az első kb 8 percben nem túl jó, de utána már gond nélkül élvezhető)

Te is tudsz valami hasznosat mutatni?

Láttál valami érdekeset a YouTube-on az okosotthon-ról? Írd meg ha úgy gondolod hasznos lehet. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét