Az okos kávéfőző már nem számít újdonságnak a piacon, hiszen az elmúlt években egyre több gyártó egészíti ki eszközeit extra funkciókkal.

Korábbi, az okos konyha kapcsán írt cikkünket itt olvashatod.

Az okos kávéfőző előnyei

Ha automatizálni akarod a kávéfőzést, akkor a legegyszerűbb mód, az ha kombinálsz egy időzíthető konnektort és egy hétköznapi készüléket. Az már egy kicsit “okosabb” megoldás, ha rögtön egy okos konnektorral kezded a dolgot, annak a működését nagy valószínűséggel távolról is szabályozhatod egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül.

A legtöbb okos kávéfőző valamilyen szinten beilleszthető a smart home koncepciójába, azaz neten keresztül egy okostelefonos app segítségével ellenőrizhető az állapota és ütemezhető, vezérelhető a működése. De vannak olyan típusok is, amelyek például csak bluetoothon tudnak kapcsolódni a telefonodhoz.

Haldokolva ébredsz reggel? Nem gond, hiszen még az ágyból való kimászás előtt kiadhatod a parancsot az ébresztő nedű elkészítésére. A rugalmasan alakítható ütemezésekkel lerövidítheted a várakozási időt is. Készüléktől függően távolról is láthatod, mit kell benne utántölteni, vagy ha éppen szükséges például az eszköz takarítása. A funkciók, az eszköz bonyolultsága és legfőképpen az árcédula súlyossága hatalmas szórást mutat a termékkínálaton belül. Na meg persze a kávé minősége is, hiszen az alap kávéfőző funkciók sem elhanyagolható fontosságúak. Hasznos extra vagy döbbenetes luxus? Tartsd mindig szem előtt az ár-érték arányt!

Néhány példa

DeLonghi Nespresso EN170 S Prodigio

Ezt a készüléket már a fenti linken elérhető cikkben is említettük. A Prodigio okosabb egy átlagos kávéfőzőnél, azonban nem teljes mértékben “smart” készülék, hiszen csak bluetooth kapcsolaton keresztül képes kommunikálni a telefonnal. Jelzi, ha valami utántöltésre szorul vagy takarításra, ráadásul prémium szintű kapszulákat használ. Finom kávé, gyors készítés, 30 ezer forinttól induló ár. (Legalábbis 2019. március végén biztosan.)

DeLonghi EN 350 Nespresso kávéfőző

A 60 ezer forint körüli áron kapható készülék szintén bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az arra alkalmas okos eszközökkel. Funkciói hasonlóak az előbb említett típushoz, kapszulás, tartálya 1,1 literes.

Krups XN6008 Nespresso Expert

A Krups készüléke egy kicsit drágább az előző darabnál. Négy csészeméretet támogat, szintén bluetoothon keresztül kapcsolódik az okoseszközökhöz, ráadásul recepteket is kezel.

Kép: [forrás]

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét