Túlhajszolt mindennapjaink sokszor azt eredményezik, hogy gyengül az egészségünk. Ki ne járt volna úgy, hogy túlhajszoltságában különböző egészségügyi problémái alakultak volna ki? Ez a mai élet velejárója, viszont a tudomány és az okos eszközök folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy némely problémán magunk is tudjunk segíteni.

Milyen okos eszközök segíthetnek egészségünk megőrzésében?

Appok

Először is vannak olyan applikációk, amikhez még plusz eszközöket sem kell vásárolnunk, csak le kell tölteni őket az okos telefonra.

Ilyen ingyenes egészségmegőrző appok lehetnek a Stepz, ami számlálja a lépéseinket. (Már ha a készüléken nincs alapból ilyen szoftver.) Vagy a Vima Run, ami kocogás közben méri a távot, átlag időt stb. De vannak ingyenes Fitness Challenge-ek is, a kínálat nagyon széles. Persze ha ez nem elég, akkor fizetős applikációkat is letölthetünk egészségünk érdekében.

Eszközök

Lássunk néhány eszközt, ami nagyon sokat segíthet mindennapjainkban.

Létezik olyan okos légtisztító, ami a lakótérben lévő levegőt tisztítja, és kiszűri a port, baktériumokat, állatszőrt, valamint a polleneket. Emellett mozgatja a levegőt, és szagtalanító hatása is van hűtő-fűtő funkciója mellett. Ez a készülék rengeteg allergiával küzdő betegnek lehet segítség.

Az okos kulcstartó nagyon sokat segít egészségünk fenntartásában. Ki ne érezte volna az agyvérzés közelségét, mikor éppen késésben volt, és pont akkor nem találta meg a kocsi kulcsot vagy a lakáskulcsot? Ez tényleg egy okos ötlet, ráadásul nagyon szép kivitelezésű formákban is lehet kapni elérhető áron.

Ha valakinek saját kis kertje van akkor feltétlen szerezzen be egy okos kerti figyelőt! Az eszköz 0-24 ellenőrzi a hőmérsékletet, talajt, nedvességet, fényt és erről okos készülékre küldi az adatokat. Kiváló ötlet, ha saját terményeink minőségét szeretnénk tökéletesíteni.

Az okos füst és szénmonoxid érzékelő a hozzá tartozó applikáció letöltése után bármikor bárhová jelzést küld a telefonra, ha baj van! Ez a készülék az, ami igazából életet is menthet. Ki és bekapcsolható, ha netán csak a sütőben égetjük feketére a majdnem vacsoránkat.

Az alvást segítő okos eszközök

A smart alvássegítő óra segít a pihenésben. Az alvás kihat egész napunkra, legyen az jó vagy rossz. Rengeteg funkciója van ennek a készüléknek, ami segít a relaxálásban. Nyugtató színei a melatonin termelést is befolyásolják. Megfigyeli az alvó állapotát, és és az alvás olyan szakaszában ébreszt fel ami az optimális ébredési szakaszban van. A matrac alatt lévő szenzor folyamatosan figyeli az alvó állapotát, például a szívet vagy a légzést, amit később ki is lehet elemezni. Engem meggyőztek!

A horkolást enyhítő okos párna egészségmegőrző hatása nem csak a horkolónak, de a mellette fekvő nem horkoló partnernek is fontos. Talán neki még jobban is! Amikor a horkolás elkezdődik a párna finom rezgéssel készteti az alvót, hogy pozíciót változtasson. Ezt mindenképp szeretném élőben is kipróbálni páromon, aki néha 2 szobát átívelő decibeles horkolással van megáldva. Gondolom én is horkolok, csak azt nem érzem akkora problémának! Nem tudom, hogy reagálna rá, mikor néha a rugdosásra sem ébred fel.

Természetesen megszületett már az okos ágy is, a Sleep Number 360, ami állítólag rendkívül kényelmes. Alvás közben igazodik a test váltakozó pozícióira, ha kell melegíti a lábakat elalvás előtt. Ettől szerintük gyorsabban el lehet aludni. Ez az ágy nemcsak finom jelzéseket küld a horkolónak, hanem kicsit el is mozdítja a testét. Annak a partnernek is jelez, aki esetleg átmerészkedik az ágy másik oldalára. Nekem hihetetlenül tetszik ez az ötlet, de egyenlőre nem veszek még! Nem azért mert szuperdrága (4000 dollártól kezd a dupla matrac), csak megvárom amíg beépített masszázsfunkciója is lesz!

Összességében szeretem az új ötleteket, amivel a tudomány és a technika előrukkol. Kíváncsian várom a legújabb eszközöket!

Kép: [link]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét