Akkus rúdporszívó, álló porszívó, vezeték nélküli porszívó, mindegy hogy hívjuk, jellemzően ugyanarra gondolunk. Olyan takarítóeszközre, aminek a használata közben nem kell bukdácsolni a kábelekben, gyorsan el tudjuk végezni segítségével a takarítást, és még a tárolással sem kell sokat bajlódjunk.

Jogosan merül fel benned a kérdés, mi köze van egy kizárólag manuálisan használható, még a wifi hálózathoz sem csatlakoztatható eszköznek az okos otthonhoz? Nagyon is sok. Az okos otthon koncepció arról szól, hogy az életünk minél kényelmesebbé váljon. Az időpazarló tevékenységek a lehető legkisebb mértékben terheljenek.

Részben a takarítás nem időpazarlás, emellett az is tény hogy a robotporszívók bár kényelmes megoldást nyújtanak, minden esetben nem hozzák a megfelelő eredményt. 

Persze lehet, sőt kifejezetten ajánlott kombinálni és kihasználni a robotporszívó önjáróságát az akkus rúdporszívó könnyedségével.

Azt hallottam a vezeték nélküli porszívók vacakok

A vezeték nélküli porszívók általános megítélése nem a legjobb. Ennek több oka is, összességében mindegyik problémaforrás egy-egy régebbi modellhez, azok gyártási problémáihoz kötődik.

Bátran kijelenthetjük hogy egy igényesebb eszköz, például a Xiaomi vezeték nélküli porszívói új szintre emelik a porszívózás élményét.

De hogy eloszlassunk minden kétséget íme egy valóban őszinte Xiaomi vezeték nélküli porszívó teszt:

Gyakorlatilag azt is elmondhatjuk hogy ezek az eszközök rendkívül hatékonyak. A teljesítménynek és a fejlett szűrő-rendszereknek köszönhetően (mármint ha ez megfelelő, ami nem mondható el azért minden típusról), a takarítás már 1-2 mozdulattal is elkészült. Hol vannak már azok az idők, amikor a hagyományos porszívót oda vissza tologatod perceken keresztül, de akkor sem szedi össze a port rendesen.

Ugyanakkor vannak az akkus porszívók között is kifejezetten rosszul sikerült darabok, mint a legtöbb termék esetében. Az Mi Handheld Vacuum tesztje például fényt derít az “olcsónak drága, drágának meg gagyi” kategória egyik résztvevőjének hibáira:

Szóval tény, hogy az okos otthon tiszta otthon, a tiszta otthon megteremtése azonban komoly munka, amit a modern technika segítségével jelentősen megkönnyíthetünk, akár több módszer alkalmazásával is. Arra azonban érdemes odafigyelni milyen eszközöket választunk, hiszen ha nem vagyunk elég körültekintőek könnyen érezhetjük pénzkidobásnak az eszközt, amit éppen befektetni szerettünk volna az időnk, energiánk érdekében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét