Egy nyomkövetős okosóra kiváló választás ha nem szeretnénk gyermekünknek még okostelefont adni. Másik előnye ezeknek az óráknak hogy segítenek a helymeghatározásban is, ha véletlenül nem ér időben haza a gyermek.

Milyen elven működik a nyomkövetős okosóra?

A nyomkövetős okosórák tartalmaznak egy GPS modult, ez teszi lehetővé a nyomkövetést. Maga a GPS (Global Positioning System) egy műholdas rendszer, melyet az Egyesült Államok Védelmi minisztériuma üzemeltet.

A GPS gyakorlatilag bármilyen környezetben képes működni, az éjszakai hóesésben ugyanolyan hatékony, mint a sivatagi körülmények között, vagy a hegyekben. Összességében tehát egy rendkívül megbízható rendszerről beszélünk.

gps nyomkövetés

Ezek az okosórák jellemzően SIM kártya foglalattal rendelkeznek, ezek szükségesek ahhoz hogy az óra GPS segítségével megállapított pozícióját a hálózaton keresztül lejelentse. 

Az órához pedig tartozik egy applikáció, amelyben térképen bármikor megnézhetjük milyen pozíciót is jelentett utoljára az óra.

Mit várhatunk el egy nyomkövetős okosórától?

Gyártótól függő hogy milyen funkciónalitással bír egy ilyen készülék, de jellemzően 

  • megtaláljuk a telefon funkcionalitását, 
  • korlátozhatjuk a használatát (például ha nem szeretnénk hogy a suliban a gyerek az óráját nyomkodja óra alatt)
  • Különböző riasztási funkciókat adhatunk az órához, például ha a gyerek elhagy egy adott körzetet akkor automatikusan jelzést kapunk a telefonos alkalmazáson keresztül

Milyen sim kártya való a nyomkövetős okosórába?

SIM kártyás okosórába főként Micro vagy Nano SIM kártya kerülhet. Bizonyos típusoknál pedig akár memóriakártya foglalat is található..

Honnan tudom hogy egy okosóra alkalmas e nyomkövetésre?

A legtöbb helyen kiemelik,hogy egy adott óra alkalmas e a nyomkövetésre, de ha nem igazodsz el a technikai specifikációk tengerében elég ha a következőket figyeled:

  • Legyen beépített GPS modul, a pontos technológia. Önmagában azonban a GPS még nem biztosítja hogy nyomkövetésre valóban alkalmas a készülék. A helymeghatározás ugyanis szolgálhat sport célokat is (például útvonalak rögzítését, vagy a sebesség mérését)
  • SIM kártya, mivel valamilyen módon csatlakozni kell a hálózatra a nyomkövetés miatt, ezért ehhez biztosan szükség lesz SIM kártyára.
  • Telefonos alkalmazás, hiszen a nyomkövetést valamivel el kell végezni. Ehhez a telefonodra kell majd letöltened egy app-ot, amit a gyártó biztosít.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét