Okos eszközök keresgélése közben beleszaladhatunk néhány nagyon meglepő termékbe. A feltalálók-fejlesztők nem ismernek határokat, de vajon mennyire lehetnek hasznosak ezek a különleges találmányok?

Smart toalett

Sir John Harington, az angol WC feltalálója valószínű sírva nevetve, ha látná, hová fejlődött korszakalkotó találmánya. A mai okos toalett nyilván nem akkora sikersztori, mint az angol wc volt a maga idejében, bár egyértelműen sokkal intelligensebb annál.

Nézzük, hogy a KOHLER K-5401-0 megéri-e az árát?

A mozgásérzékelős ülőke és tető funkció valószínű nem lep meg senkit, ilyen az okos szemeteskukán is van. Még ülőke fűtés és illatosító is megtalálható benne, természetesen beépített bluetooth hangfallal. Megjelenése és ára – 3500 dollár – pedig bármelyik sci-fi filmben megállná a helyét.

Mindenesetre fura belegondolni, hogy míg Narendra Modi, India miniszterelnöke pár éve azzal kampányolt, hogy “angol wc-t minden indiai háztartásba” – és nyert- addig ez az alapvető higiéniás eszköz még mindig hiányzik rengeteg helyen. Persze a környezet kímélés szempontjából az kicsit fontosabb lenne, hogy ne ivóvízzel működjenek ezek a berendezések.

Egy „átlagos” embernek egyértelműen nem éri meg ez a termék. Érdekesség lehet, hogy 6 milliárd embernek van mobil telefonja, viszont csak 4,5 milliárdan jutnak higiénikus illemhelyhez napi szinten.

Smart tojástartó

Az okos tojástartó használata sokat segít azoknak a vásárlóknak, akik szeretik tojásaik állapotát okos eszközükkel összehangolva figyelni. Az applikáció letöltése után a vásárló mindig nyomon tudja követni, hogy hány darab tojás található a tartóban, és mennyire frissek. Azt is le tudja ellenőrizni, hogy mennyi van még a tartóban. Eredeti ára 80 dollár körül van.

Okos fogkefe

Mivel nagyon allergiás vagyok a fogaim épségére, ezért kíváncsian vártam, mit tudhat az okos fogkefe?

A Kolibree elektromos fogkefe sajátos mesterséges intelligencián alapuló technológiát használ. Egy fogkefe! Lehengerlő! A tökéletes feedbacket 3D-s mozgásérzékelők, gyorsulásmérők, giroszkóp és magnetométer adják. Természetesen szupersörték is járnak hozzá mini rezgő impulzusokkal, ínyünk védelmében. Bluetooth 4.0-val csatlakozik az okos telefonunkhoz, és oda küldi a felvételeket fogmosási szokásainkról, területekről, időtartalommal és dátummal együtt. Töltöttségét 2 hétig is tartja, emellett nagyon könnyű is. Ennek a konkrét terméknek az ára 129 dollár körül mozog, ami soknak tűnik annak, aki nem mániákus fogmosó. Én az vagyok, szóval rettentően szeretnék egy ilyen okos fogkefét kipróbálni!

Az okos fogkefe kapcsán írt teljes cikkünket ide kattintva olvashatod el.

Smart fésű

Igen! Okos fésű! Ez a termék informálja a használót hajának állapotáról, fésülködési szokásairól és még instrukciókat is ad, ha meghaladja képességeinket ez a rutinfeladat. Köztes érzéseim vannak ennek a terméknek a hasznosságáról, de emberre válogatja. A 227 dolláros ár szerintem el is döntötte az okos eszközök eme képviselőjének megjelenését a fürdőszobámban.

Smart villa

Az okos villa hasznosságát azokon a személyeken fejti ki elsősorban, akik gyorsan esznek. Ez sajnos azzal járhat, hogy kevésbé rágják meg az ételt, ami később emésztési problémákhoz vezet. Túl gyors evés közben a villa finoman rezeg, ezzel jelzi, hogy lassabban fogyasszuk az ételt. Első ránézésre elég viccesnek találtam, bár utólag belegondolva lehet, hogy beszerzek egyet a testvéremnek! Bár a 100 dolláros ár valószínű azonnal lelassítja étkezési sebességünket.

Levonva a konzekvenciát, úgy tűnik számomra, hogy a meglepő okos eszközök is értelmet nyerhetnek a megfelelő kezekben. Az is igaz, hogy némelyik eszköz eléggé luxuskategóriát képvisel. Azt nem tudom még egyenlőre elképzelni, hogy milyen lehet, ha valakinek a tojástartótól a fésűig mindene okos. Vajon hova vezet a sok befutó adat az életmódunkról? Írd meg a véleményedet egy kommentben!

A kép forrása: [link]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja meg véleményét!
Kérjük, írja be ide a nevét